Vi vill leva, vi vill dö i Göteborg

Katarina Hemlin

NILCD2003

June 12, 2020

Participators

Göteborgs 400-årsjubileum presenterar: ”Vi vill leva, vi vill dö iGöteborg” av Katarina Hemlin.

I början av 2020 stod det klart på The BrewhouseAward vilken låt som blir soundtracket till Göteborgs 400-årsjubileum. 21-årigaKatarina Hemlin kammade hem vinsten med låten ”Vi vill leva, vi vill dö iGöteborg” som hon skrev i sitt föräldrahem i Guldheden förra året. En låt somenligt Katarina andas kuststad.

”När jag skrev ’Vi vill leva, vi vill döi Göteborg’ försökte jag fånga känslan av staden och hur den liksom berör allaoss som älskar den. Jag försökte skapa igenkänningsfaktor och få till en låtsom både kan låta melankolisk och romantisk och både kan sjungas och skrålas.”

Nu presenteras Katarina Hemlinsdebutsingel ”Vi vill leva, vi vill dö i Göteborg” som innehåller två versionerav låten: originallåten på svenska och en version på engelska.

Text och musik är skriven av KatarinaHemlin och låtarna är producerade av Lars Nilsson på Nilento Studio. MartinSchaub är arrangör och spelar akustisk gitarr, mandolin, piano, munspel,dragspel, tramporgel samt kör. I kören hör vi även Patrick Rydman, JennySchaub, Ester Hedlund, Jenny Nilsson och Lars Nilsson. Lars Nilsson spelarflygelhorn, Henning Sernhede elgitarr och lap steel, Martin Holmlund kontrabas,och Magnus Boqvist, trummor.
Skivan är inspelad, mixad och mastrad av Lars Nilsson i Nilento studio,Göteborg

 

Nilento Studio - more than recording